Aktuelt

AKTUELT

Narrative samtaleforløb til børn og familier

Dato: d. 15. april 2019

Uhyred over ALLE fyldte meget, men lever nu langt væk……


Fortællingen om ’Uhyred over ALLE’ startede i sommer, hvor vi mødte en 8 årig pige og hendes forældre. Familien kom til os, da pigen ofte græd om morgenen og ikke ville i skole eller lege hos sine kammerater. Det havde stået på længe, og både forældre og fagprofessionelle omkring hende kunne ikke finde ud af, hvad det var der var på spil, eller hvad de skulle stille op.

Hun havde førhen været glad for skolen; ja faktisk havde de altid sendt en glad pige i både børnehave og skole.

Det gav selvfølgelig familien mange udfordringer og bekymringer i det daglige, og de anede ikke, hvordan de skulle komme videre herfra.


Hos OXFO arbejder vi ofte med en narrativ pædagogisk tilgang, hvor vi anvender eksternalisering. Det gør vi, da vi nemt kan komme til at pege på den, der laver ’larmen’. Men det er vigtigt, at vi ikke gør den der ’larmer’ til problemet. Børn reagerer som regel med svar på det, vi udsætter dem for.


Indenfor det narrative felt taler vi om, at problemet er problemet, og personen er personen.
Når vi arbejder med eksternalisering, får vi problemet ’ud i strakt arm’, og sammen kan barnet, forældrene og de fagprofessionelle gå imod, det der driller barnet. Med andre ord kan vi gå fra at tale om, ‘hun er umulig’, ’hun græder over ingenting’, ’hun bliver altså så vred’ - til at tale om at hun indimellem bliver ramt af vrede eller ked af det-hed.


Pigen, vi mødte, talte om et uhyre, der nogle gange kom og gjorde hende vred eller ked af det. Faktisk var det ’Uhyred over ALLE’. Det kunne komme når som helst, selvom hun slet ikke havde bedt det om at komme.
Ved et vedvarende arbejde med ’Uhyred over ALLE’ viste det sig, at pigen var så ked af, at hun havde mistet mormor, som hun havde været med tæt på. Tabet af mormor havde også haft betydning for stemningen derhjemme, og nogle gange græd mor, hvis mormor blev nævnt. Og hvis hun nu bare gik i skole, kunne det jo være, at der også ville ske mor eller far noget. Set i det perspektiv var der ikke noget at sige til, at hun pludselig ikke ville i skole.


Den narrative praksis tager tid og kræver, at de voksne omkring børnene skaber et trygt rum og ikke mindst lytter åbent, så børnene tør fortælle, om det der gør ondt eller kan være svært.


Den amerikanske digter Elie Wiesel skriver det så smukt ’At lytte er at gå imod ensomhed, og ensomhed er det største problem for mennesker i vores tid’.


Ved at arbejde eksternaliserende med ’Uhyret over ALLE’ kunne familien sammen gå på opdagelse og tale om det, der var svært som noget, de var ramt af.
Sidenhen har ’Uhyred over ALLE’ måttet leve en stiltiende skyggetilværelse i nogle ukendte små sidegader, og pigen er kommet glad i skole igen. Eller med pigens egne ord: Uhyred lever nu langt væk.


Tak til familien for at måtte dele fortællingen om ’Uhyred over ALLE’.


Vi tilbyder narrative samtaleforløb til børn og familier.

Skole-hjem samarbejdet

Dato: d. 6. april 2019

‘Forældrene i den her klasse tager nærmest al min tid. Jeg ville faktisk hellere bruge den kostbare tid på at forberede min undervisning’.


‘Læreren skriver så tit til os forældre om uro i klassen. Men hvad skal vi gøre ved det’?


Det er nogle af de typiske fortællinger, vi ofte hører fra lærere og forældre. Sådan nogle fortællinger er med til at gøre samarbejdet svært til trods for at alle har de bedste intentioner.


Tilsammen er forældre og lærere uhyre betydningsfulde for børns trivsel, læring og udvikling.

Derfor arbejder vi på såvel lærer-forældre- som elevniveau, når vi faciliterer forløb på skolerne, da det er vores erfaring, at de bedste betingelser for at små mennesker kan gro, skabes i fællesskab.


Vi udbyder nu et nyt forløb til skoler med fokus på det vigtige fællesskab for lærere, forældre og elever.


Kontakt os endelig for yderligere information.

Forårstilbud

Dato: d. 30. marts


Lyset vender tilbage, og det hele starter forfra på denne fine årstid.


Står I også og trænger til forandring i jeres parforhold eller familie?


Aktuelt tilbydes nuværende og nye par 20 procents rabat på samtaler i hele april måned.


Ring for en uforpligtende første samtale.


Vi glæder os til at høre fra jer.

Nye lokaler

Dato: d. 10. januar 2019

D. 1. januar rykkede OXFO Rådgivning ind i nye skønne lokaler i Lille Helse Hus,

 

Lille Helse Hus ligger midt i København lige ved Højbro Plads og Nikolaj Kirke/kunsthal, på Lille Kirkestræde 3, 1072 Kbh. K.

 

Kommer du med offentlig transport er stoppet ved Kongens Nytorv få minutters gang fra Lille Helse Hus - kommer du med bil, kan du med fordel parkere i Magasins P-anlæg.

 

Vi glæder os til at byde jer velkommen i de hyggelige lokaler, som vi allerede selv er blevet så glade for.

 

 

OXFO på Facebook

Dato d. 8. januar 2019

OXFO Rådgivning har fået en Facebookside. Vi vil opdatere siden med aktuelle begivenheder, poste relevante artikler samt igennem dette medie besvare jeres henvendelser. 

Så følg os endelig: facebook.com/OXFOraadgivning

Nyt webdesign

1. januar 2019

Vores nye hjemmeside er lavet af Fotograf og Visuel Kommunikatør Mai Vanilli - se hendes arbejde her: www.maivanilli.dk 

OXFO RÅDGIVNING

Lille Helse Hus, Lille Kirkestræde 3, 1072 Kbh. K

info@oxfo-raadgivning.dk